Hrajeme za lepší nádech – 19.5.2019

NESKUTEČNÝ ÚSPĚCH TÉTO AKCE… ZA VŠECHNY CF PACIENTY A JEJICH RODINY DĚKUJEME!!!

_____________________________________________________________________________

Benefiční basketbalové utkání na podporu nemocných cystickou fibrózou.

KDY: neděle 19. května 2019 od 14 h

KDE: sportovní hala Folimanka (Na Folimance 2490/2, Praha 2)

Nastoupí proti sobě tým osobností z Real Top Praha v čele s hercem Ivanem Trojanem, který je zároveň i patronem Klubu nemocných cystickou fibrózou, a tým české ženské basketbalové reprezentace.

Logo Za lepší nádech



Proč „Hrajeme za lepší nádech”?

Pacienti s cystickou fibrózou (CF) mají největší problém s plícemi – s každým onemocněním, které je pro zdravého člověka banální (rýma, chřipka, kašel), dochází k destrukci plicní tkáně a snižuje se tak jejich kapacita. Kvalita života je tedy bezprostředně svázána s kvalitou dýchání. Smyslem veškeré terapie je udržet co nejvyšší hodnoty plicních funkcí, a tím oddálit fatální následky. Není totiž nic horšího, než ztrácet dech. 

Naším cílem je přiblížit život pacientů s cystickou fibrózou široké veřejnosti. Seznámíte se s nemocí jako takovou a zároveň si budete moci vyzkoušet, s čím se nemocný s CF dennodenně potýká.

Součástí akce bude také výstava fotografií Slané ženy 2019 fotografa Roberta Vana. Všechny modelky na fotografiích jsou ženy nemocné CF. Program bude nabitý! Akci samotné bude předcházet online benefiční aukce, která bude probíhat v průběhu celého dubna. Zapojit se může každý! Více informací na facebookových stránkách https://www.facebook.com/zalepsinadech/

Výtěžek z celé akce bude věnován na nákup nových inhalátorů do rodin pacientů s cystickou fibrózou. Inhalátory budou pacientům pořizovány prostřednictvím Klubu nemocných cystickou fibrózou, který se již přes 27 let snaží těmto pacientům pomáhat.

Každý návštěvník bude moci ovlivnit, jak nakonec utkání dopadne. Jak? Vezměte rodinu, kamarády, přijďte a dozvíte se to!

Vstupné dobrovolné. 

Těšíme se na Vás! 

www.zalepsinadech.cz
https://www.facebook.com/zalepsinadech/
https://www.instagram.com/zalepsinadech/