7. ročník běžeckého závodu fyzioRUN

Za letního počasí se ve čtvrtek 10.5. konal běžecký závod FyzioRUN, který již 7. rokem pomáhá nemocným cystickou fibrózou.

Na start se postavilo 145 běžců, z toho 76 mužů a 69 žen. Trať dlouhou 4,8 km zdolal nejrychleji student medicíny 2. LF UK PETER ĎUREC (Perňa system), který si vylepšil svůj traťový rekord z r. 2016 o 8 vteřin na hodnotu 14:13. Stříbro vybojoval MATĚJ JAKOUBEK (Silvini Madshus Team) v čase 15:51 a bronzovou pozici obsadil VOJTĚCH BLIŽŇÁK (TJ Praha Sokol Královské Vinohrady) v čase 16:18.

 

 

Mezi ženami slavila vítězství a zlatý hattrick BARBORA JÍŠOVÁ (Eleven Run Team), studentka medicíny 2. LF UK, s časem 16:31. Ve vyrovnaném souboji o druhé místo byla o necelé 2 vteřiny rychlejší LUCIE ZVOLÁNKOVÁ (SK Aritma) 17:27 před TEREZOU ČECHOVOU, studentkou fyzioterapie 2. LF UK, 17:29.

Na místě byl i stánek Klubu nemocných cystickou fibrózou, kde si návštěvníci mohli zakoupit oranžové funkční tričko, náramek Chci dýchat, chci žít! Bublifuk nebo si vyrobit větrník ve Větrníkové dílničce.

 

 

Celkem se ze startovného, za prodej předmětů a do zapečetěné kasičky vybralo na pomoc nemocným CF krásných 22 308,- Kč.

 

 

Jako již tradičně celou akci skvěle moderoval Ivo Dostál, pacient CF po transplantaci plic, který nevynechal ani jeden ze sedmi ročníků.

Gratulujeme ke skvělým výkonům a děkujeme všem, kteří přišli podpořit nemocné cystickou fibrózou.

Naše velké poděkování také patří Markovi Lekešovi, fyzioterapeutovi z FN Motol a zároveň hlavnímu organizátorovi!