Knycká pětihodinovka – aneb potíme se pro slané 2019

Děkujeme všem organizátorům a především pak rodině Mutlovým, za jejich opakovanou pomoc!

,,JUST BREATHE,, – ,,Prostě dýchej,, měli někteří závodníci napsáno na tričkách. Dýchání je tak samozřejmé, že na to ani nemyslíme. Ne pro každého je to ale samozřejmost. Nemocní s cystickou fibrózou denně bojují se svým onemocněním, aby mohli ,,prostě dýchat,,.

Rádi bychom Vám poděkovali, že jste se partnersky podíleli na charitativní akci Knycká pětihodinovka – aneb potíme se pro slané 2019.

I díky Vám se nám podařilo získat pro Klub cystické fibrózy přes 85.000 Kč a pomohli jste tak těmto nemocným ,,prostě dýchat,,!

Velice si Vaší pomoci vážíme, a jsme rádi že Vás máme :o)

Za ,,Knyk bez hranic,,z.s.

Renáta Mutlová

knykbezhranic.webnode.cz

______________________________________________________________________________

Knycká pětihodinovka – aneb potíme se pro slané 2019

O CO JDE

Knycká pětihodinovka – aneb potíme se pro slané je charitativní běh Vlkovskem,kde jsou vítáni všichni běžci i neběžci , kteří si chtějí užít pohodové odpoledne v přírodě a ještě tím podpořit dobrou  věc . Celý výtěžek z akce bude věnován Klubu nemocných CYSTICKOU FIBRÓZOU – www.klubcf.cz ,  který peníze dále rozdělí potřebným.

Zdolávat se bude opakovaně okruh dlouhý 4 kilometry, v časovém limitu 5 hodin.

Trať závodu vede převážně lesem, přes  louku a  polní cestou. Krátká část vede po místní, málo frekventované komunikaci. 

Začít a skončit můžete kdykoliv mezi 13:00 a 18:00 hodinou. Počítá se kolo započaté i ukončené v tomto čase. Kolik okruhů dáte je jen na Vás!

Vítězí běžec s nejvyšším počtem uběhnutých kol v každé z kategorií.

CÍL PROJEKTU

Cíl je myslím celkem jasný! Cystická fibróza je dědičné onemocnění,  které je v dnešní době léčitelné ale ne vyléčitelné. CF postihuje především dýchací a trávicí systém a narušuje funkci potních žláz. Nemocní mají až pětkrát slanější pot, proto se jim také říká ,,slané děti,,.  Tito lidé mají život složitější, a proto jsme se rozhodli jim pomoci  nejen finančně, ale i zviditelněním této ne moc známé nemoci. Více o CF najdete na stránkách  www.klubcf.cz

Příjemným pozitivem této akce je bezesporu i to, že uděláte něco i pro své zdraví :o)

KATEGORIE

Soutěžit se bude ve věkových kategoriích od kočárků až po seory.

       –          D1  – Děti 0-5 let – mrňousci – kočárky, pěškobus, odrážedla, kola a jiné povozy

–          D2 – Děti 6-10 let –  školní frajeři a frajerky

–          D3 – Děti 11-14 let – teenageři a teenagerky

–          Ž1 – Ženy  15-39 let – mladý borky

–          Ž2 – Ženy  40-59 let – zkušený borky

–          Ž3 – Ženy  60-111 let – veteránky

–          M1 – Muži 15-39 let – mladý borci

–          M2 – Muži   40-59 let – zkušený borci

–          M3 – Muži 60-111 let – veteráni

–          O – Kategorie originál – to kdyby jste se nám do žádné z kategorií nevešli  :o)

STARTOVNÉ 

Startovné  zaplacené do pátku 31.5.2019 je 150 Kč/osobu. Přiobjednat lzetematické triko za 350 Kč/ks a batůžek za 200 Kč/ks Více o tričkách a batůžkách níže.

Startovné při registraci až na místě, bez nároku na pamětní placku a bez možnosti pořídit si triko, je 200 Kč/osobu.

Kategorie D1-D3, tedy děti 0-14 let startovné neplatí. Jejich registrace předem je však výhodou, abychom věděli, kolik se nám jich na startu sejde. :o)

Pokud chcete podpořit dobrou věc větším finančním obnosem, než je startovné, můžete tak učinit do kasičky, umístěné na startu závodu.

V ceně startovného je náramek podporující nemocné s Cystickou fibrózou, běžecká tombola, občerstvovačka na startu závodu – tedy na začátku každého čtyřkilometrového kola (  voda, ionťáky, ovoce, něco na dodání energie ) a H2O občerstvení i v polovině kola. Pro registrované do 31.5.2019 navíc již tradičně pamětní placka.

REGISTRACE

Registrace je možná na čísle 737922485 – Mutlová Renáta, mailem knykbezhranic@seznam.cz  , nejlépe však přes přihláškový formulář, který najdete v levo na liště nebo uplně dole pod tímto článkem. Odesláním formuláře souhlasíte se zveřejněním osobních údajů a pořizováním fotek. Registrace a platba startovného je možná do pátku 31.5.2019, a pak až na místě závodu. Po přihlášení dostanete potvrzovací email, s podmínkami platby a dalším infem.  Včasnou registrací a zaplacením startovného nám usnadníte organizaci celé akce, a rychlejší odbavení závodníků před startem.  Děkujeme.

Registrace nepřihlášených, a prezentace již přihlášených bude možná od 11:00 až do 17:00. Je jasné, že kdo dřív příde, ten dřív běží :o)

TRIČKA   A BATOHY

Tento rok máme opět jiná trika než minule.Jsou z limitované kolekce designérky Kláry Janypkové. Dospělácká trika jsou bílá s krátkým rukávem, 100% bavlna v gramáži 160g/m2 s obrázkem plic. Dětská trika v růžové nebo modré barvě s obrázkem medvěda, který drží větrník – symbol nemoci CF.

Batůžky jsou černé s obrázkam pusy a nápisem ,,Chutnám slaně,,

POZOR POZOR!!! je jich pouze omezený počet a lze je objednávat pouze do 31.5.2019 nebo do vyprodání zásob.

Více zde: https://knykbezhranic.webnode.cz/news/knycka-petihodinovka-aneb-potime-se-pro-slane-2018/